יהודה פולישוק
יהודה פולישוק הוא איש חינוך, ממייסדי "יוזמת אורות", בית מדרש לחינוך לערכי התרבות היהודית. נוסף להיותו יושב הראש של "יוזמת אורות", פולישוק מכהן גם כמנכ"ל "שתילים", עמותה העוסקת בפעילות העצמה אמונית וערכית לתלמידי תיכון.
לכל אורך הקריירה המקצועית שלו, שואף פולישוק לעודד שיח בין חלקים שונים בתוך החברה הישראלית מתוך הכרה והעמקה בזהות היהודית.
יוזמת אורות
פולישוק נולד וגדל בירושלים, שם גם למד והתחנך. תכנית המנהיגות שיזמה קרן וולפסון הביאה אותו לעסוק בתחום החינוך היהודי, ועוד בזמן לימודיו בבית המדרש "אור אליהו", כבר כבר לעסוק במקביל גם בפרוייקטים חברתיים וחינוכיים.
אחד הפרוייקטים הידועים והגדולים ביותר שהקים יהודה פולישוק הוא עמותת "יוזמת אורות" בשנת 2006. העמותה חרתה על דגלה את נושא העמקת הזהות היהודית וקידום שיח בין מגוון חלקי החברה במדינת ישראל, החל בחרדים, המשך במסורתיים ודתיים לאומיים וכלה בחילונים. חזונה של העמותה, הוא גם חזונו של פולישוק, ממומש בדרכי הטמעה יצירתיות ורבות, אשר בעיקרן מונות פרוייקטים מגוונים במוסדות חינוך בשיתוף פעולה עם משרד החינוך ומשרדי ממשלה נוספים.
הפרוייקטים הנוכחיים מטעם יוזמת אורות הם:
"אורות בצוותא" (לבני נוער) ו"אורות פנימה" (לבנות נוער) הם פרוייקטים הפועלים להעצמה דתית בתיכונים המקיפים הדתיים. בשתי התכניות הללו משתתפים למעלה מ-4,000 בני ובנות נוער מדי שנה.
"רוח יהודית", תכנית להעשרה ערכית ותרבותית לתלמידי חטיבות הביניים הממלכתיות, בה משתתפים כ-15,000 תלמידים מדי שנה.
"מקד"צ אורות", תכנית העצמה ערכית ותורנית המיועדת לתלמידים העומדים לפני סיום התיכון, אשר מכינה אותם לשירות הצבאי המתקרב ולחיים שאחריו ברוח התרבות היהודית. התכנית מוכרת על ידי משרד הביטחון.
"כחול ולבן", פרוייקט משותף ליוזמת אורות, משרד הקליטה ומשרד החינוך, שמטרתו לחזק את זהותם היהודית והציונית של עולים חדשים, משפחות וסטודנטים.
"פלוגתא", תכנית שהוקמה עקב האווירה הציבורית המתוחה בימי תקופת הבחירות בשנת 2013, אשר הפגישה בין חילוניים, חרדים ודתיים בעלי השקפות עולם מקוטבות, ויצרה ביניהם שיח בנושאים בעלי חשיבות בחברה הישראלית על מנת לגשר על תפיסותיהם המנוגדות ולקרב ביניהם.
"מסע גליל: מגלים דרך", מסע משמעותי לגילוי הרקע ההיסטורי של איזור הגליל והדמויות העיקריות בו לאורך ההיסטוריה היהודית, מתוך מטרה להגיע לגילוי עצמי וחיזוק של הזהות היהודית של בני נוער. התכנית בשיתוף המשרד לפיתוח הנגב והגליל.
פרוייקטים חינוכיים נוספים
מלבד הקמת והובלת עמותת "יוזמת אורות", פולישוק עסק בפרוייקטים נוספים בתחום החינוך:
בין היתר הקים פולישוק בשנת 2002 גמ"ח בשם "קרן סייעתא", אשר מסייע למשפחות שנקלעו לקשיים כלכליים להיחלץ מן המשבר ולהשתקם. זאת באמצעות מתן הלוואות, ייעוץ כלכלי ללימוד ניהול משק בית בצורה יעילה ואפיקי ליווי שונים לאורך זמן.
כמו כן חיבר וערך בשנת 2004 את סדרת הספרים "סידור המהר"ל מפראג", בהוצאת מכון ירושלים.
בשנת 2008 ייסד פולישוק את עמותת "שישי משפחתי", ששמה לה למטרה לקדם ולהעצים את המשפחה הישראלית, להדק ולאחד את הקשרים בתוכה על בסיסה של המסורת היהודית. זאת על ידי חוויות משפחתיות אינטאקטיביות ושימוש באלמנטים מסורתיים כגון הדלקת נרות שבת, קידוש, סיפורים ושירים ברוח היהדות ועוד.
בשנת 2010, בשיתוף פעולה עם משרד החוץ, הקים פולישוק את פרוייקט "בניין", שבמסגרתו הגיעו לישראל סטודנטים יהודים והשתתפו בסמינרים שהעמיקו את זהותם היהודית-ציונית ושיפרו את יחסם לישראל.
בשנת 2012, בשיתוף פעולה עם משרד התפוצות ועם ארגון "תורה ומסורה" בארה"ב, הקים פולישוק את התכנית "מסורת יהודית" במסגרתה הוקמו בארה"ב בתי ספר ומרכזים למשפחות של ישראלים יורדים.
Comments